Over ons

Nijland Diervoeders B.V. is opgericht door vader (Gerrit) en zoon (Dennis) Nijland.
Rond het jaar 2003 zijn wij begonnen met het houden en kweken van roofvogels en uilen. In deze tijd hebben wij veel kennis en ervaring opgedaan met deze soorten vogels.

Eigen kwekerij

Met name over diervoeding hebben wij geleerd dat dit de kweekresultaten zeer beïnvloedt. Zo zijn wij in die tijd overgestapt op het zelf kweken van onze voedseldieren, omdat de producten die destijds op de markt waren meer lege omhulsels waren dan goede voeding. Deze overstap merkten wij direct in onze kweekresultaten.

Niet alleen ons was opgevallen dat de resultaten beter waren, ook collega-kwekers kregen stilaan door dat dit goede resultaten opleverden en kwam er dus ook steeds meer vraag naar onze zelfgekweekte voedseldieren. In 2010 liep deze kwekerij zo uit de hand dat we besloten hebben om zelf te stoppen met het houden en kweken van roofvogels en uilen en volledig over te stappen op het kweken van hoge kwaliteit voedseldieren. In deze tijd is Nijland Diervoeders B.V. ontstaan.

De vraag naar voedseldieren bleef toenemen en naar verloop van tijd hebben wij ons assortiment dan ook flink uitgebreid. Sinds 2012 verkopen wij ook eendagskuikens, kwartels, vis, konijnen, duiven en diverse kipproducten.
Niet alleen ons assortiment is uitgebreid de afgelopen jaren, maar ook op personeelsgebied is er de afgelopen tijd het een en ander veranderd. Arwin Legierse is al vele jaren onze boekhouder en ook een persoonlijke vriend van Dennis en heeft veel interesse voor hetgeen waarmee wij bezig zijn. In 2014 hebben wij besloten om Arwin’s financiële en commerciële kwaliteiten te bundelen met onze kennis en ervaring en gaan wij voortaan gezamenlijk de toekomst in om van Nijland Diervoeders B.V. een bedrijf te maken dat hoogwaardige producten levert voor een goede prijs.